Exo-Terra Medium Compact Top - Medium lámpatest terráriumhoz 60x9x20cm

18.230 Ft

Exo-Terra Medium Compact Top - Medium lámpatest terráriumhoz 60x9x20cm

Használati útmutató

Felszerelhető Exo Terra Compact fluoreszkáló vagy izzó fénycsövekkel.
Beépített reflektorral felszerelt.
A tetőn található egy speciális csúsztató sín, az egyéb kiegészítők hozzáadásához.
Könnyen felállítható.
On/Off kapcsolóval ellátott.
Az Exo Terra Compact Top egy kompakt, fluoreszkáló terráriumtető, Exo Terra üveg terráriumhoz és hálós terráriumhoz. Ez a könnyedén beüzemelhető terráriumtető egy, kettő vagy három fénycső befogadására alkalmas (PT- 225, PT- 226, PT- 227, PT- 228). A speciális csúsztató sín lehetővé teszi olyan kiegészítők beépítését is, mint az Exo Terra digitális hőmérő, nedvességmérő, hőfokszabályzó és higrosztát (ezen kiegészítők külön-külön megvásárolhatók).

Útmutató tűzveszély, áramütés, személyi sérülésre vonatkozóan

Fontos biztonsági előírások

Vigyázat:

A testi sérülések elkerülése végett olvassa el figyelmesen az alábbi tájékoztatót!

Olvassa el hiánytalanul, és kövesse a biztonsági előírásokat, és minden fontos, a készülékre vonatkozó figyelmeztetést használat előtt. A helytelen használat a készülék meghibásodásához vezethet.
EZ NEM EGY AKVÁRIUMTETŐ. Nem használható semmilyen akváriumhoz.
VIGYÁZAT! Ez a szerkezet NEM vízálló, és gondosan ügyelni kell arra, hogy NE KERÜLJÖN ÉRINTKEZÉSBE VÍZZEL.
VESZÉLYES &ndash,,,,,,, gondos odafigyelés szükséges ahhoz, hogy kiküszöböljük az áramütés lehetőségét. Az alábbiakban olvasható helyzetekben, ne próbálja sajátkezűleg megjavítani, hanem vigye azt szervizbe.
Ha a készülék vízbe esne, ne érintse meg! Először áramtalanítsa, ezután távolítható el a tető a vízből. Ha a készülék elektronikus összetevőit víz éri, áramtalanítsa a készüléket azonnal.
Gondosan vizsgálja meg a készüléket az összeszerelést követően. A készülék addig nem kapcsolható be, amíg egyes részein nedvesség fedezhető fel.
Semmilyen készüléket ne próbáljon sajátkezűleg megjavítani, ha annak tápkábele vagy dugója megsérült, vagy nem működik, vagy bármily módon megrongálódott. A készülék tápkábele nem cserélhető: ha a tápkábel megsérül, a készüléket félre kell tenni. Soha ne vágja el a tápkábelt.
Hogy elkerüljük annak lehetőségét, hogy a készülék dugóját vagy a konnektort víz érje, a dugót oly módon dugja be a konnektorba, hogy a kábel egy hurkot hozzon létre, ezáltal kiküszöbölhetjük annak kockázatát, hogy a víz eljusson a dugóhoz, vagy a konnektorhoz.
Hogy elkerüljük a sérülések kockázatát, fokozott odafigyelésre van szükség, ha kiskorú tartózkodik a készülék közelében.
A sérülések elkerülése végett, ne érintkezzen a forró felületekkel.
Mindig áramtalanítsa a készüléket, ha éppen nincs használatban, illetve az egyes részek felhelyezése, vagy levétele és tisztítás előtt. Soha ne a kábellel rántsa ki a dugót falból. A dugót fogja meg, és húzza ki a konnektorból.
Ne használja a készüléket a rendeltetésétől eltérő, más célokra. A nem rendeltetésszerű használat nem biztonságos.
Ne olyan helyen állítsa össze, vagy tárolja a készüléket, ahol az ki lesz téve az időjárás viszontagságainak, illetve ahol a hőmérséklet fagypont alatt van.
Győződjön meg róla, hogy a készülék biztonságosan lett felállítva, mielőtt üzembe helyezné. Ne helyezzen tárgyakat a terráriumtetőre, kivéve azokat a lehetséges kiegészítőket, melyeket a tetőn található speciális sínhez való rögzítésre terveztek.
Ha hosszabbító kábelre van szükség, csak a hálózatra tervezett kábel használható. Ha kisebb teljesítményű (kevesebb amper, vagy kevesebb watt) kábelt használunk, mint maga a készülék, a kábel túlmelegedhet.
Üzembe helyezési útmutató

JAVASLAT: Használjon kizárólag Exo Terra compact fluoreszkáló fénycsöveket.

Ez a felszerelés csak beltéri használatra alkalmazható.

Vigyázat! Áramtalanítsa a terráriumtetőt, és bármely más terráriumi elektromos készüléket, mielőtt a terráriumba nyúlna, illetve karbantartás előtt.

Vigyázat! A fénycsövek beszerelését, eltávolítását, cseréjét megelőzően, illetve a terráriumtető felállítását vagy eltávolítását megelőzően, mindig áramtalanítsa a készüléket.

Csavarjon Exo Terra fluoreszkáló vagy izzó fénycsövet a terráriumtető belsejében található csavarnélküli bemenetekbe. Használjon megfelelő teljesítményű fénycsöveket (neoncső esetében 26 watt szénszálas égő esetében 25 watt égőnként). Használjon vékony réteg petróleum zselét a fénycsövek becsavarását megelőzően. Ez megkönnyíti a fénycsövek cseréjét a jövőben.
Ellenőrizze, hogy a fénycsövek megfelelően be lettek csavarva. Óvatosan helyezze fel a terráriumtetőt a terrárium peremére, úgy, hogy a fénycsövek lefele nézzenek.
Ne helyezzen tárgyakat a terrárium tetejére (kivéve a sínre rögzíthető speciális kiegészítőket) mert a tetőn található kimenetnek ventillációs funkciója van, hiszen lehetővé teszi a hő kiáramlását, s ezt a kimenetet nem szabad elzárni semmilyen módon, s ha por vagy kis törmelék kerülne bele, azonnal meg kell tisztítani.
Kapcsolja be a készüléket. Használja a kapcsolót a világítás fel és lekapcsolásához. Vigyázat! Ne kapcsolja be a készüléket, ha nedvességet észlel bizonyos részein.
Karbantartás:

Vigyázat! Áramtalanítsa a terráriumtetőt, és a terrárium vagy paludárium minden egyéb elektromossággal működő tartozékát, mielőtt a vízbe nyúlna, vagy bármiféle karbantartási műveletet végezne.

Felállítás, karbantartás, mozgatás esetén vagy a fényövek cseréjekor minden esetben áramtalanítsa a készüléket.A készülék tápkábele nem cserélhető. Ha a kábel megsérül, a teljes készüléket használaton kívül kell helyezni.

Tisztítás

A terráriumtető nem vízálló. Ne tegye ki vízpermetnek vagy nedvességnek. NE MERÍTSE VÍZBE, VAGY MÁS FOLYADÉKBA!

Biztosítsa a tetőn található szellőző járatok akadálymentességét azáltal, hogy egy ronggyal megtisztítja a vájatokat a portól és törmelékektől, melyek akadályozhatják a levegő szabad áramlását.

Azon kívül, hogy a tetőt egy ronggyal rendszeresen megtisztítjuk, egyéb speciális karbantartási műveletekre nincs szükség. Soha ne használjon vegyi anyagokat, mosó és tisztító szereket. A vízköves lerakódásokat enyhén savas anyaggal pl. ecettel tisztítsuk (izzók foglalata).

Erősen ajánlott, hogy mindig kövesse a használati útmutatóban leírtakat.

Garancia

A garancia a gyártási hibák esetében a gyártástól számított két évig érvényes. Ha a hibákért a vevő a felelős (pl. a használati útmutatóban leírtaknak nem megfelelő használat esetén) a gyártó garanciát nem vállal.Figyelem! Bármilyen szakszerűtlen módosítás vagy szétszerelés érvényteleníti a garanciajegyet. Ha a készülék helytelen működését észleli, küldje vissza azt a kitöltött garancialevéllel együtt a gyártó vagy forgalmazó címére.


Nincs készleten


vissza a kategóriához