Exo-Terra Large Compact Top - Large lámpatest terráriumhoz 90x9x20cm

39.890 Ft

Hogy elkerüljük a sérülések kockázatát, fokozott odafigyelésre van szükség, ha kiskorú tartózkodik a készülék közelében.
A sérülések elkerülése végett, ne érintkezzen a forró felületekkel.
Mindig áramtalanítsa a készüléket, ha éppen nincs használatban, illetve az egyes részek felhelyezése, vagy levétele és tisztítás előtt. Soha ne a kábellel rántsa ki a dugót falból. A dugót fogja meg, és húzza ki a konnektorból.
Ne használja a készüléket a rendeltetésétől eltérő, más célokra. A nem rendeltetésszerű használat nem biztonságos.
Ne olyan helyen állítsa össze, vagy tárolja a készüléket, ahol az ki lesz téve az időjárás viszontagságainak, illetve ahol a hőmérséklet fagypont alatt van.
Győződjön meg róla, hogy a készülék biztonságosan lett felállítva, mielőtt üzembe helyezné. Ne helyezzen tárgyakat a terráriumtetőre, kivéve azokat a lehetséges kiegészítőket, melyeket a tetőn található speciális sínhez való rögzítésre terveztek.
Ha hosszabbító kábelre van szükség, csak a hálózatra tervezett kábel használható. Ha kisebb teljesítményű (kevesebb amper, vagy kevesebb watt) kábelt használunk, mint maga a készülék, a kábel túlmelegedhet.
Üzembe helyezési útmutató

JAVASLAT: Használjon kizárólag Exo Terra compact fluoreszkáló fénycsöveket.

Ez a felszerelés csak beltéri használatra alkalmazható.

Vigyázat! Áramtalanítsa a terráriumtetőt, és bármely más terráriumi elektromos készüléket, mielőtt a terráriumba nyúlna, illetve karbantartás előtt.

Vigyázat! A fénycsövek beszerelését, eltávolítását, cseréjét megelőzően, illetve a terráriumtető felállítását vagy eltávolítását megelőzően, mindig áramtalanítsa a készüléket.

Csavarjon Exo Terra fluoreszkáló vagy izzó fénycsövet a terráriumtető belsejében található csavarnélküli bemenetekbe. Használjon megfelelő teljesítményű fénycsöveket (neoncső esetében 26 watt szénszálas égő esetében 25 watt égőnként). Használjon vékony réteg petróleum zselét a fénycsövek becsavarását megelőzően. Ez megkönnyíti a fénycsövek cseréjét a jövőben.
Ellenőrizze, hogy a fénycsövek megfelelően be lettek csavarva. Óvatosan helyezze fel a terráriumtetőt a terrárium peremére, úgy, hogy a fénycsövek lefele nézzenek.
Ne helyezzen tárgyakat a terrárium tetejére (kivéve a sínre rögzíthető speciális kiegészítőket) mert a tetőn található kimenetnek ventillációs funkciója van, hiszen lehetővé teszi a hő kiáramlását, s ezt a kimenetet nem szabad elzárni semmilyen módon, s ha por vagy kis törmelék kerülne bele, azonnal meg kell tisztítani.
Kapcsolja be a készüléket. Használja a kapcsolót a világítás fel és lekapcsolásához. Vigyázat! Ne kapcsolja be a készüléket, ha nedvességet észlel bizonyos részein.
Karbantartás:

Vigyázat! Áramtalanítsa a terráriumtetőt, és a terrárium vagy paludárium minden egyéb elektromossággal működő tartozékát, mielőtt a vízbe nyúlna, vagy bármiféle karbantartási műveletet végezne.

Felállítás, karbantartás, mozgatás esetén vagy a fényövek cseréjekor minden esetben áramtalanítsa a készüléket.A készülék tápkábele nem cserélhető. Ha a kábel megsérül, a teljes készüléket használaton kívül kell helyezni.

Tisztítás

A terráriumtető nem vízálló. Ne tegye ki vízpermetnek vagy nedvességnek. NE MERÍTSE VÍZBE, VAGY MÁS FOLYADÉKBA!

Biztosítsa a tetőn található szellőző járatok akadálymentességét azáltal, hogy egy ronggyal megtisztítja a vájatokat a portól és törmelékektől, melyek akadályozhatják a levegő szabad áramlását.

Azon kívül, hogy a tetőt egy ronggyal rendszeresen megtisztítjuk, egyéb speciális karbantartási műveletekre nincs szükség. Soha ne használjon vegyi anyagokat, mosó és tisztító szereket. A vízköves lerakódásokat enyhén savas anyaggal pl. ecettel tisztítsuk (izzók foglalata).

Erősen ajánlott, hogy mindig kövesse a használati útmutatóban leírtakat.

Garancia

A garancia a gyártási hibák esetében a gyártástól számított két évig érvényes. Ha a hibákért a vevő a felelős (pl. a használati útmutatóban leírtaknak nem megfelelő használat esetén) a gyártó garanciát nem vállal.Figyelem! Bármilyen szakszerűtlen módosítás vagy szétszerelés érvényteleníti a garanciajegyet. Ha a készülék helytelen működését észleli, küldje vissza azt a kitöltött garancialevéllel együtt a gyártó vagy forgalmazó címére.
vissza a kategóriához